دومین کنگره بین المللی سندرم های حاد کرونری
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دومین کنگره بین المللی بیماریهای عروق کرونری با حضور اساتید داخلی و خارجی از ششم تا هشتم تیرماه در تبریز استارت زده شد.
در آیین افتتاحیه این گنگره بین المللی که با حضور استاندار محترم استان آذربایجان شرقی و رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد؛ دکتر صومی گزارشی اجمالی از اقدامات دانشگاه در حوزه پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی در سالهای اخیر و نیزجایگاه ممتاز گروه داخلی و جراحی قلب از نظر آموزشی و پژوهشی و توانمندیهای علمی و عملی اساتید بیان نموده و درادامه از همکاری های اساتید قلب علی الخصوص در اجرای موفق طرح تحول سلامت تشکر کرد.
ایشان با برشمردن کمپینهای انجام یافته در دانشگاه اعم از کمپین کاهش مصرف نمک، کاهش مصرف روغن، ترک سیگار و کمپین ترویج فعالیت فیزیکی و مبارزه با چاقی و... که در سلامت جسمی بخصوص سلامت قلب اهمیت بسزایی دارد، خاطر نشان کرد؛ در یک و نیم ماه اخیر پس از پیگیریهای دوساله همه 110 پایگاه 115 استان مجهز به آمبولانسهای پیشرفته ای شده است که قابلیت ارسال آنلاین نوار قلب به مرکز جامع قلب پذیرش دهنده به بیمار را دارد تا اقدامات اولیه مراقبت از بیماران قلبی در طول مسیر اعزام در این آمبولانسها انجام گیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود؛ در کنار توسعه آموزشهای همکاران تکنسین اوررژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی، لازم است آگاهی مردم نیز در خصوص نحوه برخورد و مواجهه با بیماریهای قلبی در جامعه و خانواده ارتقاء یابد و با امکانات جدید وکادر مجرب و هوشیاری خود مردم، یک بیمار قلبی در کمترین زمان و با مراقبت اصولی به مرکزی تخصصی رسانده شود.
دکتر صومی گفت: علاوه بر تامین آمبولانسهای مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان، بخشهای اورژانس در بیمارستانهای استان نیز توسعه ای بیش از دو برابری داشته است . وی تاکید کرد در طی 3 سال اخیر در استان 250 تخت مراقبتهای ویژه به تختهای ویژه استان افزوده شده است و تقریبا ظرفیت این بخشها 2 برابر شده است و امروز جایابی برای بیمار نیازمند به مراقبت ویژه کاملا تسهیل شده.
وی در این آیین از تصویب شدن مجوز چند دوره آموزشی دانشگاه دردوره های فوق تخصصی و فلوشیپ در طی سال گذشته در حوزه قلب و عروق خبر داده و تصویب این دوره ها و انجام اولین عمل موفق پیوند قلب در استان را به اساتید و همکاران قلب تبریک گفت و تاکید کرد با وجود اینکه انجام عمل پیوندقلب 120 میلیون تومان برای دانشگاه هزینه دارد و بیش از 40 میلیون در این خصوص بودجه پرداخت نمی شود؛ ولی چون این عمل در جامعه امید آفرین است ، سیاست دانشگاه توسعه بخش پیوند قلب خواهد بود تا مردم امید داشته باشند که اگر خدای نخواسته جوانی مبتلا به بیماری قلبی ناگهانی شد، امیدوار باشد که، هستند کسانی که تا آخر در کنار او خواهند ماند و او را همراهی خواهند نمود. وی مصداق این امر را جوان پیوند شده اخیر در بیمارستان شهید مدنی و توسط اساتید قلب دانشگاه علوم پزشکی تبریزعنوان کرد که پزشکان شک نداشتند اگر پیوند قلب انجام نمیشد حیاتش را از دست میداد که با انجام این پیوند ضربان زندگی برای وی استمرار یافت.
دکتر صومی رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: در کنار کارهای انجام یافته در حوزه درمان، نشریه علمی پژوهشی کاردیولوژیست جایگاه مناسبی در محوریت پزشکی کشور دارد و این امر مرهون همت دوستان محترم قلب است.
دکتر صومی با بیان اینکه نباید یافته ها و دستاوردهای خود را تخریب کنیم، با بیان یک مورد سرویس ارایه شده کاردیولوژی در شهرستان هشترود توسط همکار کاردیولوژیست مقیم در بیمارستان آن شهرستان و ادامه موفق مراقبتها در استان و ابراز تشکر همراهان این فرد ، حضور مقیم تخصص های موجود را از دستاوردهای طرح تحول سلامت عنوان کرد و خاطر نشان نمود ؛ این ارتقاء سطح خدمات در حالیست که چند سال قبل حتی تخصص های پایه همچون داخلی نیز در آن شهرستان حضور نداشت.
درنهایت، دکتر صومی با اشاره به دستاوردهای طرح تحول سلامت برای مردم تاکید کرد: به عنوان یک عضو دانشگاهی و یک عضو اجرایی دانشگاه به اقدامات انجام یافته در بستر طرح تحول سلامت و اتفاقات افتاده در حوزه بهداشت و درمان استان به برکت طرح تحول سلامت افتخار میکنم . به همت کاردیولوژیستها شاهد سطح خدمت مثال زدنی بودیم که انجام حدود 600 کیس پروسیچر قلب ( Primary pci ) در طول سال 1396 نشان از توانمندی و تعهد در خدمت به افراد بیمار و نیازمند داشته است.